Ramos Pinto Late Bottled Vintage 2014

DKK190,00

En Late Bottled Vintage (LBV) er en “single vintage” port, som først må tappes i det 4. til 6. år efter høstårgangen i modsætning til en vintage port, som kun ligger to år på fad, før den tappes på flaske.

Som følge af denne lange lagringsperiode, hvor den har været i kontakt med træ, har LBV portvine aromaer af moden frugt på et tidligere tidspunkt end Vintage Port.

Late Bottled Vintage er lavet på druerne Touriga Nacional (50%), Touriga Franca (45%) og Sousão (5%).
Druerne er mast med fodkraft i klassiske lagares-granitkar og gæret i 3-5 dage, før man tilsætter brandy og dermed standser gæringen.
LBV er derefter lagret fire år på egefade af 15.000 l. Som det er tilfældet for de fleste Ramos Pintos portvine, er LBV 2014 aftappet uden filtrering og varme- eller kuldebehandling for at bevare mest mulig aroma, frugt og farve.
Det betyder, at denne LBV efter nogen tids lagring – i lighed med en Vintage Port – kan udvikle bundfald, hvorfor vinen bør dekanteres.

I LBV fra Ramos Pinto finder man en intens, mørk, dyb farve, stadig med et blåligt skær i sin ungdom.
I duften er den ret umiddelbar, med flotte og delikate aromaer af modne druer, figner, chokolade og en smule anis.
I smagen har 2014 en god struktur og samtidig også en god blødhed og elegance, med masser af delikate frugtkarakterer, med nuancer af modne, mørke bær.
Den lover meget for fremtiden, men den er allerede meget harmonisk og charmerende i sin ungdom. Den kan sagtens bruges til kraftige retter med vildt (gerne med skovbær) og er lige som skabt til fåreost, blåskimmeloste og desserter med chokolade.

Kategorier: , ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Ramos Pinto Late Bottled Vintage 2014”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen