Niepoort Crusted Port 2014

(1 kundeanmeldelse)

DKK175,00

Niepoort Crusted Port, tappet i 2014, er en blanding af vine på druer fra tre forskellige marker og årgange. Størstedelen er årgang 2011 og kommer fra Niepoort Pisca-vinmarken og adskillige andre vinmarker i Vale de Mendiz. Mindre dele af vinen kommer fra Casal de Loivos og er fra årgang 2012. Vinifikationen er traditionel og vinen lagres på store, gamle træfade. Vinen bliver hverken klaret eller filtreret, før den tappes på flasker, hvorfor der skabes et naturligt bundfald i flasken. Det er derfor vigtigt, at dekantere vinen, før den serveres.

Niepoort Crusted Port, har en smuk mørkerød farve, fin aroma af mørke blommer, kirsebær og mint. I smagen dominerer tanninerne sammen med noter af mørk chokolade. En flot blanding af årene med 2011 som den dominerende årgang. Det er værd at nævne, at lige nu er det frodigheden, der dominerer vinen, og den elegante stil gør vinen meget fristende at drikke nu, men da den har en fin struktur, anbefales det, at lade vinen ligge i et par årtier. Kan det lade sig gøre at gemme vinen, skal flasken opbevares liggende.

Niepoort Crusted Port er den perfekte ledsager til chokoladedesserter, særligt med mørk chokolade. Desuden er den yderst velegnet til ost, så som Cheddar, Gouda og Brie. Ønsker man at nyde Niepoort Crusted Port til hovedretten, anbefales det at servere den til krydrede retter med rødt kød, vildt, lam eller kalv, f.eks. en pebersteak.

Kategorier: ,

1 anmeldelse af Niepoort Crusted Port 2014

  1. Lasse Schmidt

    Bedste Crusted Port på markedet

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen