Kopke Colheita 1989

DKK460,00

Kopke tilhører eliten hvad angår fadlagret Tawny Port, hvortil Colheita hører. Colheita kan – lidt rustikt – oversættes ’årgangs-Tawny’, idet druerne stammer fra én og samme årgang men efterfølgende fadlagres i årevis, så portvinen antager Tawny-karakter. Fadet fungerer her udelukkende som velgenet beholder for at sikre en passende mængde oxidation; den ikke er at finde i aromabilledets forreste geledder.

Efter intet mindre end 29 års lagring på store, ældgamle træfade præsenterer Kopke Colheita 1989 sig som drikkemoden og særdeles elegant i den klassiske Kopke-stil med æteriske aromaer af tørret figen, sveske, nødder, pomeransskal, nougat, røg og den syrefriskhed, der gør vinen ’vægtløs’ og koncentreret på samme tid.

Kopkes Colheita Port udviser stor kompleksitet og enorm længde i finishen. De nydes som hovedregel uden mad, men man kan dog finde et fremragende match i faste, lagrede komælksoste med sødt, syltet tilbehør og smørristet maltbrød. Nødder såvel som julebag er også sikre medspillere. Sødmen er behersket, så dette er ikke vinen til meget søde nødde-desserter.

Kategorier: ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Kopke Colheita 1989”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen