Om portvinskælderen

Portvinskælderen en kombineret portvinsbar, hvor man kan købe og nyde et glas portvin, og en detailforretning med salg af portvine.

I konceptet indgår også en webshop hvor der sælges portvine.

Portvinskælderen har faste åbningstider fredage og lørdag 18.00 – 24.00. I kælderen er der plads til 26 siddende gæster (+ 4 siddepladser udendørs). Her kan man ud over at nyde et glas portvin eller en portvinsdrink, bestille en tapas- og/eller osteplatte.

glasses, port, wine

Der vil ca. én gang om måneden, blive afholdt portvinssmagninger torsdag aften. Ved ønske om at købe portvine uden for normal åbningstid, kan dette aftales telefonisk.

Min egen baggrund for portvinsinteressen:

For 35 år siden kom jeg til Portugal for første gang. Jeg kørte på daværende tidspunkt lastbil og kom til at tilbringe en weekend i Porto hvor jeg fik smagt rigeligt med portvin.

Om det var på grund af tømmermænd eller noget andet, så fangede interessen for portvin mig ikke nævneværdigt dengang, men landets smukke natur og byens fantastiske placering direkte ud til Atlanterhavet, har gjort bekendtskabet med Portugal til noget særligt.

Jeg har sidenhen været Portugal adskillige gange og bestræber mig på, at besøge landet mindst én gange om året.

For 6 år siden blev jeg inviteret til en portvinssmagning. Med fornemmelsen af smagen af den portvin, min bedstefar havde stående i et skab i stue, på tungen, startede jeg med at takke nej til invitationen men blev alligevel overtalt til at tage med.

Den oplevelse det var at deltage i den smagning, satte dybe spor i mig og. Her kom vi hele paletten rundt og fik smagt alle portvinskategorier. Samtidig fik vi historien om Portugal, Dourodalen og om portvinen generelt. Alt sammen iblandet sjove anekdoter om portvinens tilblivelse og grundlæggelsen af portvinsindustrien.

I dag drikker stort set kun portvin og kun ganske sjældent almindelig bordvin. Med min store passion for portvin og min interesse for Portugal ønsker jeg at formidle til andre mennesker. Heraf kommer også den grundlæggende idé om at starte Portvinskælderen op.

Min Passion – Din oplevelse!

Scroll til toppen